viernes, 28 de mayo de 2010

HISTORIA I ACTIVITAT DE LA INDÚSTRIA

La planta incineradora TERSA està situada a desembocadura del riu Besòs, dins el terme municipal de Sant Adrià de Besòs. Va entrar en funcionament l’any 1975. Des de febrer de l‘any 1982 és gestionada per TERSA (Tractament i Eliminació de Residus, S.A) empresa mixta en la qual participen l’Ajuntament de Barcelona, la Corporació Metropolitana de Barcelona i les societats concessionàries de la primera etapa.
La seva funció és el tractament de les diferents fraccions de la brossa amb processos especialment adaptats a les seves característiques.
en els seus inicis l'emissió de fums contaminats i olors desagradables eren molt alts. La inversió tecnològica a trevés del temps ha aconseguit que TERSA sigui una de les empreses punteres a Europa aconseguint un nivell mínim d'emissions contaminants per sota de les lleis de la CEE en matèria de contaminació atmosfèrica.

Vista panoràmica del Ecoparc del Besòs.



COM FUNCIONA:



Les escombraries arriben a la Planta de Sant Adrià en camions i són abocades en una gran fossa des d’on són transportades mitjançant un pont grua fins als forns.
A la Planta hi ha tres forns amb unes graelles inclinades al seu interior, per on llisquen les escombraries d’un forn a l’altre, mentre es van produint els processos de dessecació (necessària perquè moltes restes alimentàries són humides) i de combustió.
Per afavorir la combustió s’insufla una gran quantitat d’aire, escalfat prèviament, a cadascun dels forns.
Els gasos produïts per la combustió assoleixen temperatures de 850ºC els quals abans de deixar-los sortir a l’exterior es depuren amb un sistema d’electrofiltres i surten a l’atmosfera per una gran xemeneia, a una temperatura de 300ºC.
La calor produïda per la combustió s’utilitza per escalfar aigua i obtenir vapor d’aigua que és conduït a gran pressió cap a un grup “tubo-alternador” d’una potència de 18.000 KW on es genera el corrent elèctric.


- Actualment es tracten més de 330.000 tones de brossa que produeixen 155.000 MWh d’energia elèctrica, que és el consum de 50.000 famílies durant tot un any.

No hay comentarios:

Publicar un comentario